Jüri

  • Prof.Dr. Fatih Andı

    1962 yılında Adana’da doğdu. Uzmanlık alanı çağdaş Türk edebiyatıdır. 2010 yılına kadar İstanbul Üniversitesinde çalıştı. Bu tarihten itibaren ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde görevini sürdürmektedir. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) aslî üyesidir. YÖK ve Üniversitelerarası Kurul bünyesinde çeşitli görevler de üstlenmiş olan Prof. M. Fatih Andı’nın 1990’lı yıllardan itibaren çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan akademik makaleleri dışında edebiyat tarihi, eleştiri, deneme ve biyografi alanlarında, bazıları ödül de almış çok sayıda kitabı bulunmaktadır. Konferanslar ve televizyon programlarıyla da geniş bir izleyici kesimine ulaşan Prof. Dr. Andı, halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürmektedir.

  • Prof.Dr. Hicabi Kırlangıç

    1966 yılında Amasya’da doğdu. 1980’lerden itibaren şiir çalışmalarını Aylık Dergi başta olmak üzere Ayane, Dergâh, Edebiyat Ortamı, Yedi İklim, Türk Dili ve Hece gibi dergilerde yayımladı. İran edebiyatından çevirileri de olan Kırlangıç’ın Hayret Makamında (1993) ve Düşte Yürüyen Derviş (2004) ve Üç Defter (2015) isimli üç şiir kitabı var. Ankara Üniversitesi’nde Fars Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Bölüm Başkanı olup halen Mevlânâ Araştırmaları Derneği yönetim kurulu üyesidir. Kırlangıç, iki dönem Türkiye Yazarlar Birliği başkanlığı yapmıştır.

  • Prof.Dr. Turan Karataş

    1961 yılında Sivas’ta doğdu. İlköğrenimini Ulaş’ta, orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1986). Fakülte öğrencisiyken başladığı gazeteciliği 1987 yılına kadar sürdürdü. Aynı yıl gazetecilikten ayrılıp Atatürk Üniversitesinde Türk dili okutmanı oldu. Yedi yıl çalıştı okutman olarak. Bu arada, adı geçen üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yaptı. 1993’te Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde araştırma görevlisi oldu. 1994'te doktor, 2004’te doçent, 2009’da profesör unvanını aldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin kurucu dekanı oldu. 2013-2016 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı görevini yürüttü. Halen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Karataş, evli ve üç oğul babasıdır. 1989'dan itibaren Palandöken, Yedi İklim, Türk Dili, Edebiyat Ortamı, Dergâh, Hece, Sühan, Bilig, Türk Edebiyatı ve diğer bazı dergilerde; Yeni Şafak Kitap ve Star Kitap'ta inceleme yazıları, eleştirileri, denemeleri ve okuma notları yayımlandı.

  • Doç. Dr. Ahmet Murat Özel

    İlk şiiri 1997 senesinde yayınlandı. Kaf ve Rengi, Kış Bilgisi, Bir Şair Bisikletle, Kalbin Kararı ve Şarkıyı Kes isimlerini taşıyan beş şiir kitabı yayınlandı. Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Şairi Ödülü (2014) ve Necip Fazıl Şiir Ödülü’nü (2017) almaya hak kazandı. Denemelerini topladığı kitapları ve Arapça’dan yaptığı çeviriler dışında, akademik çalışma alanı olan tasavvuf tarihi ve literatürüyle ilgili yayınlanmış kitapları ve makaleleleri bulunmaktadır. Nihayet Dergisi’nin yayın yönetmenidir. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

  • Necip Tosun

    1960 Kırıkkale doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 1988 yılından beri bir kamu kurumunda görev yapıyor. Ankara’da yaşıyor, evli ve iki çocuk babası. İlk öyküsü “Yangın” 1983 yılında Aylık Dergi’de yayımlandı. Öykü, eleştiri ve sinema yazıları, Mavera, Dergâh, Eşik Cini, Hece, Heceöykü, Karagöz, Kitap-lık, Dünyanın Öyküsü, Post Öykü, İtibar dergilerinde yayımlandı. Otuzüçüncü Peron adlı öykü kitabıyla 2005 Türkiye Yazarlar Birliği “hikâye”, Modern Öykü Kuramı kitabıyla 2011 yılı “edebî eleştiri”, Ansızın Hayat kitabıyla 2014 Ömer Seyfettin Öykü, Öykümüzün Sınır Taşları kitabıyla 2016 yılı ESKADER “inceleme” ödülünü aldı. 2017 yılında Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nde, Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü’ne layık görüldü.

KTB-LOGO

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan bu projenin içeriği hiçbir surette Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk Golp Reklam ve Organizasyon A.Ş.’ne aittir.”